HKSPMC FORUM
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
HKSPMC FORUM

香港專業護理學會

首頁首頁  Latest imagesLatest images  搜尋搜尋  會員註冊會員註冊  登入登入  

真正HCA嘅工作情況!!

向下 
3 posters
發表人內容
hamo

hamo

文章數 : 26
注冊日期 : 2009-06-06

真正HCA嘅工作情況!! Empty
發表主題: 真正HCA嘅工作情況!!   真正HCA嘅工作情況!! Empty周六 6月 20, 2009 10:18 pm

diploma D同學仔真係"精靈活潑", 18age真係唔同D哩....... flower
我估... Surprised 我哋班HCA0956個個都忙見工....同返工了!!
來來去去都係得我長註D到.... Shocked Shocked
希望快D有人上來講下真正HCA嘅工作情況啦!!
好想知道係學校同醫院的工作情況會有幾大分別...???
回頂端 向下
hamo

hamo

發表主題: HCA0956加油..加油.....   真正HCA嘅工作情況!! Empty周三 6月 24, 2009 11:09 pm

收到...話D護士...禮貌欠奉 Cool
真真今人失望哩!!
HCA0956加油..加油.. flower
回頂端 向下
No Regret

No Regret

文章數 : 2
注冊日期 : 2009-08-03

發表主題: 回復: 真正HCA嘅工作情況!!   真正HCA嘅工作情況!! Empty周一 8月 03, 2009 7:01 pm

hamo, HCA0956有好多同學已經有工做, 但仲有好多連工都未有得見. Surprised 仲奇怪係一齊寄, 一d有工見一d冇得見... 都唔知封申請表邊度出錯咗....Question
回頂端 向下
hamo

hamo

發表主題: 唔...際遇嘅嘢真真好難講..   真正HCA嘅工作情況!! Empty周日 8月 16, 2009 10:27 pm

唔...際遇嘅嘢真真好難講.. Exclamation Question
但最近又多咗幾個0956的HCA了!!
真真直得高興哩 Very Happy 都係因為HCA0956出了大量靚女啰.....
咁...D Patient 應該好過D flower
回頂端 向下
thenextsation

注冊日期 : 2009-07-08

發表主題: 回復: 真正HCA嘅工作情況!!   真正HCA嘅工作情況!! Empty周日 8月 16, 2009 10:47 pm

我地班0954C33D 的同學仔, 有一部份都入左寶血醫院做HCA, 各有派到不同的部門, e.g. OT, OPD, O & G, ADMIN... 亦有人到QEH 及 KH 內工作. 各有各忙.
回頂端 向下
hamo

hamo

發表主題: 恭喜晒你哋了!!   真正HCA嘅工作情況!! Empty周日 8月 16, 2009 11:58 pm

咁米好好啰..... cheers
恭喜晒你哋了!!
得閒就叫你哋啲HCA同學仔, 寫吓D心聲啦......
工作苦&樂...... cyclops
回頂端 向下
thenextsation

注冊日期 : 2009-07-08

發表主題: 回復: 真正HCA嘅工作情況!!   真正HCA嘅工作情況!! Empty周一 8月 17, 2009 11:00 pm

多謝哂. Laughing 至於係話,我班同學仔就未必會上來吹水, 第一是基於電腦應用的問題. 第二是有個別部門都忙, 有好多野要重新跟資深的姑娘去學, 加上記性要夠好. 回家時, 都會累到半死了. Sleep 晚上也要去複習早上所學的東西, 才不會被姑娘話教你三四次都學唔識. 學習的時候, 要虛心的學, 做錯事就認, 千祈不要死撐.
回頂端 向下

真正HCA嘅工作情況!!
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
HKSPMC FORUM :: 健康服務助理同學會-
前往: